keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Rauhallista joulua

Lähes vuosi on vierähtänyt - tai oikeammin kiitänyt - edellisestä päivityksestä. Vuosi Suomessa on ollut täynnä elämää ja tekemistä: töitä, mökkiremonttia, ystävien ja sukulaisten tapaamisia sekä satoja pieniä arkisia asioita. Olemme viihtyneet ja nauttineet, niin tavallisesta arjesta kuin erityisistä hetkistäkin. Pojanpoikien ja veljenpoikien kanssa on vietetty aikaa varsinkin mökillä, mutta myös fudis- ja shakkiotteluita jännäten - joko kentän laidalla tai etänä.

Muutama purjehdusreissukin vuoteen mahtui: 5mr-veneen purjehtiminen Hankoon ja takaisin sekä Aulin osallistuminen Navigateur-naisistoon legillä Tammisaari-Kärdlä-Kuressaari. Kumpikin olivat todella mukavia seiluita ja riittivät hyvin täyttämään merikaipuun. Naispurjehduksella sain hoidettua kätevästi myös hiukset ja jalat - kampaajalle kun ei ollut aiemmin kerinnyt, puhumattakaan jalkahoidosta.

Kuuma kesä kului pääosin mökkiä maalatessa ja kunnostaessa sekä loppukesästä ampiaisia väistellessä. Sekä mökin pihapöydän että uuden kodin pitkän ruokapöydän ääressä olemme saaneet viettää iltaa ystävien kanssa, mikä paikkasi syntynyttä seurusteluvajetta. Tärkeitä hetkiä.

Seuraava matkakirjani, Jään ja tulen maat. Purjehdus Huippuvuorilta Tulimaahan ilmestyy helmikuussa Venemessuille, jossa pidän kaksi esitystä kirjan teemaan liittyen.


Kirjan kansikuva: Fredrik Eriksson.
Kansi ja taitto ovat työn alla, graafisen ilmeen
toteuttaa Herttuan pariskunta (Savumerkki.com)


Tervetuloa Venemessujen Purjehdussatamaan kuuntelemaan, mitä on Kap Hornin kierto nykyään ja miksi kylmä aina vaan kiehtoo? Puolen tunnin esitykset "Purjehdus Kap Hornille ja Etelämantereelle" ovat
  • keskiviikkona 13.2. klo 15
  • lauantaina 16.2. klo 11.  
Yleisökysymyksiin on varattu aikaa ja puheenvuoroja jakaa Tuuli Petäjä-Sirén.

Kirjaa voi ostaa messuilla esitysten jälkeen sekä myös verkkokaupasta.

Purjehdussunnitelmia tuleville vuosille on tehty. Huhti-toukokuussa lennämme Uuteen-Seelantiin, viemme Mantan kunnostuksen loppuun (pohja, riki ja kattoluukut), laskemme veneen veteen ja purjehdimme tuhannen merimailia Uuteen-Kaledoniaan, josta takaisin Kiwien maahan marraskuussa. Hanskin osalta jatko on auki, joko hän palaa Suomeen töihin tai jää Uuteen-Seelantiin, minä tulen Suomeen loppuvuonna 2019. Vasta vuoden kuluttua eli vuodenvaihteessa 2020-21 lähdemme purjehtimaan Mantaa kohti Atlanttia ja Eurooppaa, tosin reittiä ei ole lyöty lukkoon (parikin vaihtoehtoa on mielessä) ja aikaa siihen kuluu pari vuotta. Ainakin. Eli haluamme vielä nyt pitkittää Suomessa oloa ennen pidempää purjehdusta.

Mutta ihan seuraavaksi lähdemme ansaitulle joululomalle Lappiin.

Rauhallista joulua ja hyvää vuotta 2019! Nähdään Venemessuilla!


1 kommentti:

  1. Mukava oli kuulla kuulumisianne. Hyvää joulua ja tulevaa vuotta teille! Ehkä venemessuilla nähdään.

    VastaaPoista