lauantai 20. toukokuuta 2017

Kohti Tuamotuja

Tänään, perjantaiaamuna tuuli vihdoin kääntyi kaakkoon ja lähdimme kohti pohjoista. Kolme viimeistä päivää olimme viettäneet kauniin Taravai-saaren suojissa, jonne kuukausi sitten saavuimme. Hanski kiinnitti viisimetrisen varren kalakoukun päähän ja sai pudotettua seitsemän kookospähkinää ennen kuin varsi katkesi.

Ensimmäinen waypoint on Mururoan atomiatollin itäpuolella, sinne on Gambierilta 200 merimailia. Siellä emme tietenkään pysähdy (se on kielletty), vaan tarkoitus on purjehtia 800 mailia suoraan Apatakille. Mutta katsotaan minkälaiseksi sää viikon aikana kehittyy. Ennusteen mukaan meillä pitäisi olla kohtalaista tai heikkoa idän puoleista tuulta koko matkan.

Ensimmäiset 9 tuntia ovat menneet mukavasti: heti aamupäivästä saimme norjalaiset kaverimme kiinni ja painelimme 44,5-jalkaisen ovnin ohi. Heillä oli tosin vain genaakkeri, meillä virsari fokan avustamana. Aallokko on maltillista ja aurinko paistaa. Silti meritauti kaihertaa hieman vatsanpohjassa. Ulkona tuntuu viileältä, "vain" 25 C. Viehe on vedessä ja saalista odotellessa söimme eilen valmiiksi kokkaamani liha-kasvispataa. Metsästä löydetty hieman raaka kesäkurpitsa oli joukossa oikein makoisa.

Etenemistä voi taas seurata sijaintikartalta.

2 kommenttia:

  1. Aulille parhaimmat syntymäpäiväonnittelut. Suotuisia tuulia.

    VastaaPoista
  2. Istun pitkästä aikaa lukemassa blogianne, maisemat ja tunnelmat selkäpiissä... upeata ja vaivalloistakin teillä on ollut. Kiitos tosi nautinnollisesta tekstistä ja hienoista kuvista! Meidän kesäreissu alkoi reilu viikko sitten, nyt Norjassa Tanangerin satamassa, viileä +15 kaunis ilta. Turvallista ja nautinnolista jatkoa, Tuamotus oli minulle huippuhetkiä täynnä.

    VastaaPoista