maanantai 18. syyskuuta 2017

Lisää kavaa kyläpäälliköille

Lähdimme eilen Savusavusta läheiseen ankkuripaikkaan. Illalla lueskelimme lisää sevusevu-seremoniasta eli kavan lahjoittamisesta kylän päällikölle. Muutkin purjehtijat ovat olleet yhtä kummissaan ja oppaista löytyi niin ykstyiskohtaisia kokemuksia kuin tietoa otsikolla "Sevusevu aloittelijoille".
Seremonian kulku tuli jotakuinkin selväksi, mutta missään ei sanottu kuinka paljon kavaa pitää kerralla antaa. Jauhe ei käy, lahjan pitää olla risukimppu. Olimme ostaneet neljä kimppua ja aloimme epäillä niiden riittävyyttä, mikäli määrä on yksi nippu per kylä. Ei auttanut muu kuin ajaa aamulla takaisin Savusavuun ja mennä torille ostamaan kuusi nippua lisää. Nyt on lahja kymmeneen kylään.

Hanski pukeutuneena sevusevu-seremoniaan,
mutta aurinkolaseja ei saa missään nimessä
pitää, eikä hattua päässä.

Ostimme pienimmät ja edullisimmat niput, 15 fijin dollaria
eli noin 7 euroa puntti. Sama hinta kuin marinan poiju/vrk
Seremonia tapahtuu istuen ja kavanippu lasketaan päällikön eteen. Käteen ojentaminen olisi tahditonta. Jos päällikkö ottaa edessään olevan kavan, lahja on vastaanotettu ja olemme saaneet luvan ankkuroitua hänen lahteensa, uida, snorklata sekä kulkea kylässä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka tämä käytännössä toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti