maanantai 16. lokakuuta 2017

Lähtöä odotellessa

Viikon hikistelyn jälkeen reilussa 40 asteessa siirryimme Vuda Point Marinasta Malolo Lailai -saarelle, jossa on Musket Cove Marina ja lomakylä. Oli peilityyntä, kuten täällä usein aamuisin on, joten 15 mpk matka moottoroitiin. Tällä kertaa se ei harmittanut, oli hyvä testata konetta. Kaikki ok.

Musket Coven lahdella oli veneitä poijuissa ja ankkurissa kymmeniä. Otimme poijun (8 euroa/vrk). Liittymällä Musket Coven pursiseuraan (5 euroa per jäsen) saa käyttää suihkua, merivesiuima-allasta sekä tuoda roskat maihin. Saarella on useampiakin lomakyliä ravintoloineen ja kuppiloineen, joten täällä säästyy halutessaan kokkaamiselta.
Meillä on kuitenkin omalla ruokalistalla tänään tattirisotto itse poimituista sienistä. Kuivattuja sieniä eikä monia muita ruokatarvikkeita saa viedä Uuteen-Seelantiin ympäristösyistä. Tällä yritetään suojella saarta vieraslajeilta. Sen vuoksi ei kannata hankkia liikaa vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kananmunia tai maitotuotteita. Musket Coven marinan ruokakauppa oli yllättävän hyvin varustettu ja täältä saamme kaiken,  mitä vielä tarvitsemme.
Myös veneen pohjan pitää olla puhdas kasvustosta. Mantan pohjassa on hieman vihreää partaa, joka putsataan täällä ennen lähtöä.
Nyt on edessä vain sopivan sään odottelu, jotta pääsemme lähtemään Tyynenmeren viimeiselle osuudelle Uuteen-Seelantiin. Tuhannen merimailin (noin 8 päivää) purjehdus on aika vaativa, sillä etelässä on ajoittain kovia vastatuulia. Sopivan sääikkunan saaminen on tärkeää. Siitä riittäkin puhumista ja pohdintaa purjehtijoiden kesken.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme lauantaina lähtemään. Sääennusteet eivät pidä hyvin paikkaansa pitkälle eteenpäin, joten tilanne saattaa muuttua viikon kuluessa.

Syklonikausi alkaa virallisesti marraskuussa, mutta jotkut purjehtivat Uuteen-Seelantiin vasta silloin tai jopa joulukuun puolella. Silloin etuna on lempeämmät kesätuulet etelässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti