lauantai 25. maaliskuuta 2017

10 vuorokautta

Leppoisa meno on jatkunut. Välillä tuulee hiukan navakammin, välillä on tyyntä, kuten eilisestä yöstä alkaen. Sään suhteen ainoa huoli onkin tuulen puuttuminen. Se on pieni huoli, mikä on tehnyt tästä matkasta stressittöman ja mukavan, aivan toista kuin Argentiinan rannikon oikutteleva sää ja Etelä-Chilen hirmutuulet. Emme ole juurikaan ajatelleet perilletuloa tai laskeneet jäljellä olevia päiviä. Merellä on ollut helppo olla.

Ainoa pikku haveri saattui muutama päivä sitten, kun spinnun nostimen ploki irtosi mastosta. Kiinnike oli kulunut poikki. Ylhäällä oli silloin genaakkeri, mutta saimme sen hyvin alas. Sitten Hanski kiipesi heiluvaan mastoon vaihtamaan plokin. Ensimmäisen kerran elämässään hän totesi, että huipulla vähän pelotti. Ajoittain mies oli tarrautunut mastoon neliraajaotteella. Puosun tuoli oli kuitenkin varmistettu ison nostimella ja turvavaljaalla.

Meren väri on vaihtunut tummasävyisestä kirkkaan siniseksi. Meriveden lämpötila on lähes 28 astetta. Ämpärisuihku kannella ei tunnu enää kylmältä. Aamupäivällä aurinko porottaa avotilan kuumaksi, mutta emme ole virittäneet katosta upean öisen tähtitaivaan vuoksi. Aurinko kiertää iltapäivällä keulan puolelle ja avotila jää varjoon. Yöksi onneksi viilenee riittävästi. Lämpö on ihanaa, olin jo unohtanut kuinka helppoa on vetää vain t-paita ja shortsit ylle.

Eilen illalla rapalan vieheeseen kävi kiinni pieni (3,5 kg) tonnikala. Se ei taistellut vastaan, vaan tuli kerralla kelaamalla sisään ja nostettiin kannelle. Illallinen, täyteyt munakoisot, oli jo uunissa, joten vasta tänään kokkasin punalihaisesta kalasta, sipulista ja paprikasta fajitaksien täytettä. Ranskankerman korvike syntyi sekoittamalla tuorejuustoa ja maustamatonta jugurttia. Oli todella hyvää! Huomiseksi on kalaa jäljellä, ehkä paistamme pihvit.

Rapa Nuille on matkaa 560 mpk eli noin viisi päivää. Huomenna pitäisi purjeiden taas pullistua.

Radioyhteys on ollut hyvä ja olen laittanut karttaan päivittäin sijaintimme lyhyen englanninkielisen tekstin kera. Tekstin saa näkyviin viemällä kursorin täpän päälle. Joskus kartan skaalaa pitää muuttaa nähdäkseen edellisten paikkamerkintöjen tekstit. Kartta löytyy yläpalkin Sijainti/position -linkistä.

1 kommentti:

  1. Terveiset saarelta. Aurinko on paistanut ja föhn tuuli antanut katupölyn lentää. haaveilen vain ja nautin lukiessani matkastanne. terkut kapulle joka on saanut tulla meidän pelokkaiden rohkaiden joukkoon.

    VastaaPoista